Camion

Dit is een project dat ik gedaan heb voor een kennis, een vrachtwegen die al enkele jaren een scheur heeft die intussen helemaal is beginnen uitrotten. Het gaat hier over een polyester bekleding met een geraamte uit houten plaatmateriaal.

Ik zal de genomen stappen even kort overlopen tot het eindresultaat.

img_1534

Scheur van ongeveer een meter lengte gevolgd door kleinere oppervlakkige beschadiging. Het gebied aan en rond de scheur is volledig uitgerot tot door de houten plaat.

img_1532

Scheur volledig uitslijpen en schuren tot een stevig stabiel oppervlak en het rotte plaatmateriaal volledig uithollen. Nieuwe binnenplaat steken, dit is hier in twee delen zodat ik dit makkelijk kon inschuiven aangezien het materiaal nog enkele centimeters achter het polyester oppervlak verwijderd was.

img_1533

Oppervlak opnieuw dichten met glasvezel en polyesterhars, de oppervlakkige krassen zijn gevuld met vezelplamuur ter versteviging.

img_1659

Het geheel opschuren en opvullen met polyesterplamuur, blijven schuren en bijvullen tot een volledig glad oppervlak. Achteraf een afwerking met spuitplamuur dit zorgt voor een mooi egaal oppervlak en een perfecte basis voor de laklaag.

img_1664

Het geheel lakken, hier met industriële spuitlak.

Advertenties