Hangmat

Dit ontwerp is een schaalmodel 1:10 van een reuzehangmat. Het idee komt oorspronkelijk van het probleem waarbij vele mensen oude trampolines in hun tuin hebben staan maar deze niet meer gebruiken waarvoor deze oorspronkelijk diende. Het is namelijk een groot ligbed geworden voor de oudere kinderen en zelfs ouders.

Dit idee wou ik combineren met een hangmat, deze bestaan tegenwoordig ook al in vele maten maar ofwel is dit een hangmat voor 1 of max 2 personen die bevestigd moet worden tussen twee bomen bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat de hangmat op zich kan blijven staan maar dit is dan vooral met omvangrijke constructies er rond of in de hoogte.

De grotere hangmatten die bestaan moeten opgespannen worden tussen vaste verbindingspunten. Ik wil met dit ontwerp dus gaan naar een “losstaand” element dat is opgebouwd uit natuurlijke materialen en waarbij de constructie niet buiten de dimensies van het effectieve liggebied komt.

Het hout dat gebruikt zou worden is Azobe (hardhout) in combinatie met gegalvaniseerde stalen connectie-stukken, deze stukken worden verbonden door zaagsneden dwars in de balken.

Dit ontwerp is een realisatie onder de startup QUGATI.

joachim_vandevoorde_op5_dossierjoachim_vandevoorde_op5_dossier1joachim_vandevoorde_op5_dossier2joachim_vandevoorde_op5_dossier3

Meer info over dit project in het verslag.

Advertenties