Muizenval

Deze opdracht starte met het kiezen van bestaande producten en na wat opzoekwerk een selectie te maken van interessante producten om een nieuwe wending aan te geven.

Ik heb gekozen om verder te gaan met een muizenval. Het idee was om een muizenval te maken die niet afschrikt voor mensen, een muizenval die je niet in een hoekje onder de kast zet maar gewoon integreert in je interieur. Na enkele pistes te verkennen heb ik de keuze gemaakt de muizenval te integreren in een klein bruikbaar product.

Omdat ik voor deze opdracht ook wat observatie heb gedaan met muizen was de uiteindelijk keuze een deurstop. De dieren verkennen een heel gebied en dit door de afbakening af te lopen, natuurlijk is een deur de ideale plaats als connectie tussen verschillende “afbakeningen”.

Het uiteindelijke resultaat is een zeer gebruiks- en diervriendelijk product. Het systeem is eigenlijk simpel opgebouwd, de diertjes gaan door een luikje dat ze makkelijk kunnen open duwen door de spitse vorm van hun neus waarmee ze alles aftasten. Eens ze in de “val” zitten en het deurtje toevalt kunnen ze niet meer terug dit omdat deze steunt tegen de wanden.

Om de diertjes vrij te laten hoef je niet meer te doen dan de val ondersteboven te draaien en de rest gaat vanzelf. het luikje valt nu open in de andere richting en vormt een brugje om de dieren naar de vrijheid te begeleiden.

img_1991img_1992img_1998img_2001img_2005img_2003img_2006img_2010img_2009img_2011img_2012

Meer info over dit project in het bondig presentatiedossier.

Advertenties