Sfeerlamp

Als opdracht voor ons laatste CAD vak moeten we een sfeerlamp volledig uitwerken, we krijgen enkele eisen en zijn vrij in vorm en technologie voor dit concept.

Ik heb gekozen om een lamp te maken die oplaadbaar is zodat deze vrij geplaatst kan worden zonder rekening hoeven te houden met stroomvoorziening. Het idee voor de vorm en materialen was om een speelse vorm te creëren dat toch ook nog neutraal blijft maar tot eigen verbeelding kan spreken.

Een eis die ik voor mezelf stelde was om te zoeken naar een manier om alle onnodige elementen te verbergen. Zoals de connectie-plug voor het opladen die onderaan een pootje is verwerkt zodat deze niet opvalt. De lamp is nog steeds te gebruiken wanneer deze aangeschoten is aan de oplader, enkel de achterpoot zal iets hoger komen te staan.

Na het ultrasoon lassen van de behuizing zal het geheel geflockt worden. Dit is een elektrostatische techniek waarbij gekleurde nylonvezels met een hechtlaag aangebracht kunnen worden op verschillende materialen. Dit zorgt voor een perfecte dekking van de naden die ontstaan tussen de twee helften van de behuizing. Daarbovenop ontstaat er ook een fluweelachtige afwerking van het geheel.

lamp_lader-1lamp_lader-2lamp_lader-3lamp_lader-4lamp_lader-5lamp_lader-6lamp_lader-8

Meer info over dit project in het verslag.

Advertenties