Over mezelf

Hey jij daar…

deze God hierboven, dat ben ik ja … ik ben Joachim (24), student Industrieel Productontwerp aan Howest Kortrijk. Eerder behaalde ik al een Bachelor diploma Digital Design & Development of kortweg Devine.

Ik studeer nu verder in de creative richting omdat ik van kleins af aan altijd al ben bezig geweest met allerhande dingen te bricoleren! De betekenis van dit woord kan door iedereen anders geïnterpreteerd worden maar voor mij persoonlijk is het een toffer woord voor “maken” in een hele brede toepassingszin.

Wat mij vooral fascineert in ontwerpen is het gebruik van natuurlijke en pure materialen. Een ontwerp moet niet alleen mooi zijn, maar het moet kloppen. Het product moet zijn eigen verkopen en uitleggen, kortom het moet een verhaal hebben dat iedereen direct snapt.

Tijdens de richting Industrieel Productontwerp experimenteer ik natuurlijk ook met vele andere materialen wat goed is om een breder inzicht te krijgen. Het werken voor dergelijke opdrachten is goed om gebieden te gaan verkennen die je anders nooit zou betreden. Daardoor heeft de richting mij een nog kritischer persoon gemaakt dan ik al was. Ik zal alles aanraken en bestuderen tot is snap hoe datgene werkt en in elkaar zit. Ik zal rapper onder een tafel liggen om te kijken hoe die juist ontworpen is in plaats van er gaan aan te zitten en te zeggen van “oh mooie tafel joh”.

Deze site is een voorlopig portfolio van mijn werk binnen de richting Industrieel Productontwerp en enkele relevante persoonlijke projectjes.

Advertenties